Sogneaften 27. september 2017 kl. 19.30

Kærlighed og forståelse ligger i øjnene, der ser

Vi er alle Guds børn. Så kan man se et andet menneske i øjnene og sige til vedkommende: ”Lige netop dig! Du er ikke et Guds barn, og du har ikke de samme rettigheder som jeg.” Vi mennesker har travlt med at dømme hinanden og være kritiske, men hvorfor er forskellene de vigtigste? Imellem de mange forskellige religioner i verden, hvem har så ret, og kan vi overhovedet dømme hinanden som frelste eller fortabte ud fra, hvad vi selv tror på?

Disse emner og spørgsmål vil aftenens foredragsholder Christa Lund Herum tale ud fra. Christa Lund Herum er cand.theol, præst og ansat i Danmission som dialog- og kommunikationskonsulent med bopæl i Asien. I de mere end 10 år, Christa Lund Herum har arbejdet for Danmission har hun haft bopæl i blandt andet Egypten, Bangladesh og Cambodia. Det daglige møde med andre kulturer og skikke har haft stor indflydelse på Christa Lund Herum som person og præget hende i sit arbejde med mennesker fra forskellige religioner i hele verden.

Onsdag d. 27. september kl. 19.30 kommer Christa Lund Herum til Kirkecenteret i Nykøbing, hvor hun vil fortælle om sine oplevelser og erfaringer fra sin hverdag og sit arbejde i Danmission.


Sogneaften 1. november 2017 kl. 19.30

På en måde skal vi alle dø

Spørgsmålet er bare hvordan. For de fleste er det en angstprovokerende tanke, fordi døden er så fremmedartet og ukendt. Mange taler om døden som vor tids store tabu, fordi den konfronterer os med den ultimative magtesløshed. En magtesløshed, der er svær at kapere i en tid, hvor vi er vant til at have kontrol over tingene og til selv at kunne handle os ud af det meste – særligt på et hospital, der har til formål at helbrede mennesker.

Hospitalspræst Lotte Blicher Mørk vil i sit foredrag reflektere over disse temaer, samt hvad der sker for et menneske, når det bliver lagt ned - både i bogstavelig og overført forstand. Hvilke tanker og overvejelser gør man sig, når døden er tæt på? Og hvordan passer disse tanker ind i sundhedssystemet, der har fokus på at løse problemer? Døden er ikke et problem, vi kan løse - eller behandle os ud af. Døden er et vilkår, vi alle lever under.

Foredraget ved Lotte Blicher Mørk foregår onsdag d. 1. november kl. 19.30 i Kirkecenteret, og hun vil tage afsæt i sin bog ”På en måde skal vi alle dø”, hendes sjælesørgeriske praksis og eksempler fra den gæstebog, der ligger i Rigshospitalets Kirke.